DOMAĆA PROJA SA TIKVICAMA: Ukus koji osvaja na prvi zalogaj
Domaća proja sa tikvicama za užinu ili večeru je jelo koje se brzo pravi i koje će se svideti svima.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 240 g seckane tikvice
- 240 ml mleka
- 120 g seckanog luka
- 2 jajeta
- 60 ml ulja
- 300 g kukuruznog brašna
- 240 g običnog brašna
- 2 kašike šećera
- 4 kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 240 g kačkavalja
Priprema:
Kako biste napravili proju, prvo zagrejte rernu na 200 stepeni . Podmažite tepsiju i stavite je u rernu da se zagreva. Stavite tikvice, mleko, luk, jaja i ulje u blender i pulsirajte 5 do 8 puta, dok se dobro ne izmešaju i dok se tikvice i luk ne iseckaju na veoma sitne komade.
Pomešajte zajedno kukuruzno brašno, brašno, šećer, prašak za pecivo i so u velikoj posudi. Sipajte mešavinu tikvica u mešavinu kukuruznog brašna, mešajući da se sjedini, i lagano umešajte kačkavalj. Pažljivo sipajte testo u vrelu tepsiju, zagladite ga kašikom i pecite oko 30 minuta. Uživajte!
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

AJVAR PROJICE: Spremaju se brzo i lako, a svi ih obožavaju
31. 12. 2024. u 07:00Novosti online

NAJZDRAVIJI RECEPT ZA DORUČAK: Proja sa blitvom, uvek se traži parče više
03. 11. 2024. u 07:00

NAJBOLjI RECEPT ZA PAZARSKE MANTIJE: Recept koji se čuva od zaborava
27. 03. 2025. u 07:00

TRADICIONALNA VRANjANSKA PITA: Samsa sa mileramom od gotovih kora
15. 03. 2025. u 07:00

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - RAZVELA SE GAGA: Proces dug 13 meseci, PROMENILA prezime, a Toni ima novu devojku i to milionerku
PAPIRI za razvod pevačice Dragane Mirković i Tonija Bijelića su potpisani, a brakorazvodni postupak je okončan posle nešto više od godinu dana.
29. 04. 2025. u 14:20 >> 14:21
Komentari (0)