DOMAĆI DŽEM OD ŠLJIVA: Ne kuva se, već se peče u rerni - priprema jednostavna, a ukus fantastičan
Kada pomislimo na zimnicu, ne možemo da ne osetimo ukus džema od šljiva, koji je kralj svih specijaliteta iz tegle. Sveže šljive u kojima uživamo ovih dana vrlo lako postaju specijalitet koji nas cele zime sladi najlepšim ukusima.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 3 kg šljiva
- 500-700 g šećera (u zavisnosti od slatkoće šljiva)
- 100 g čokolade za kuvanje
- cimet
Priprema:
Šljive operite i očistite od koštica.
Smeštajte polovinu šljiva u dublju posudu, okrećući ih unutrašnjošću nadole.
Svaki red šljiva pospite šećerom.
Stavite u zagrejanu rernu u lagano pecite oko četiri sata.
Pred kraj dodate usitnjenu čokoladu za kuvanje i promešajte da se istopi i dodajte cimet.
Sipajte u vruće tegle.
Snažno zatvorite poklopce i pokrijte ćebetom da se "pasterizuju".
Ohlađene tegle čuvajte na tamnijem, svežijem mestu.
(Ona)
Preporučujemo
PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
ZEMLjOTRES USRED DNEVNIKA: Voditeljka se obratila u strahu: "Nadam se da će biti sve u redu" (VIDEO)
DOK je čitala vesti u noćnom Dnevniku, prekinuo ju je zemljotres...
24. 10. 2025. u 19:43
Komentari (0)