RECEPT NAŠIH BAKA: Mekike punjene sirom - idealne za doručak, užinu, ili večeru
30. 05. 2024. u 07:00
Ovo pecivo nije komplikovano za pripremu, a jedino što treba da uradite jeste da dobro umesite testo. Umesto da napravite prazne mekike, mi vam predlažemo da isprobate ovaj recept i da ih napunite sirom.
Povezane vesti
TAJNA SAVRŠENE PALENTE: Ukusan i brz obrok
PALENTA je jedno od najstarijih i najomiljenijih jela na Balkanu, poznata po svojoj jednostavnosti, hranljivosti i svestranosti.
08. 10. 2025. u 07:50
Najnovije iz rubrike
PILEĆI ROLAT SA AJVAROM: Neodoljiva kombinacija ukusa!
Ukoliko želite da pripremite predjelo koje će oduševiti i one najprobirljivije, ovaj pileći rolat sa ajvarom je pravi izbor! Nežna kora sa blagim mirisom ajvara i punjenje od piletine, kiselih krastavaca i kajmaka prave savršenu kombinaciju ukusa. Lagan, sočan i dekorativan, ovaj rolat će postati hit svakog stola — bilo da je praznik, slavlje ili nedeljni ručak.
01. 11. 2025. u 13:25
UKUSNI KOLAČIĆI SA PAVLAKOM I SUVIM GROŽĐEM: Mirisni, mrvičasti i puni ukusa
Ovi kolačići sa pavlakom i suvim grožđem vraćaju taj miris i ukus detinjstva. Meki su, mrvičasti, nežno slatki i odlični za svaku priliku – bilo kao posluženje gostima, školska užina ili mali trenutak uživanja uz šoljicu čaja.
01. 11. 2025. u 11:11
ZLATNE KOCKE SA LEŠNICIMA I ČOKOLADOM: Meki, mirisni i neodoljivo ukusni!
Ovi kolačići spajaju karamelni šmek smeđeg šećera, bogatstvo putera i hrskavost pečenih lešnika. Svaka kocka je mali zalogaj zlatne čokoladne sreće, idealan uz kafu, čaj ili kao poslastica za posebne prilike.
01. 11. 2025. u 10:33
BIGOS: Poljski kupus u sosu od mesa i začina
Bigos je jedno od najpoznatijih poljskih jela – aromatično, zasitno i još ukusnije kada se podgreje. Ovo starinsko jelo spaja kiseli i svež kupus sa mesom i kobasicama, polako krčkanim u začinima koji daju dubok, puni ukus.
31. 10. 2025. u 11:00
TAJNA BUGARSKOG RECEPTA ZA SAVRŠEN KISELI KUPUS: Zbog ovog trika će biti najukusniji - nikad vam se neće kvariti
DOMAĆICE iz Bugarske poznate su po jednom posebnom triku koji koriste generacijama: osim odgovarajuće količine soli, u bure dodaju i ječam.
31. 10. 2025. u 10:50
Komentari (0)