NEODOLJIVE ŠAM ROLNE: Starinski recept za nove generacije - Hrskave spolja, a kremaste unutra
ŠAM ROLNE - Lepe su na oko, a još lepši ukus imaju.

Foto: Shutterstock
Za ovakav kolač se vredi potruditi, svi će biti oduševljeni.
Sastojci:
Za lisnato testo:
- 450 g brašna
- 50 g putera
- 250 ml tople vode
- 2 žumanca
- 1 kašičica sirćeta
- prstohvat soli
Za premaz:
- 450 g putera
- 50 g brašna
Za šam:
- 10 belanaca
- 600 gr šećera
Priprema:
Za testo pomešajte brašno, so i puter, pa dodajte žumanca, sirće i toplu vodu. Mesite da dobijete glatko testo. Rastanjite ga oklagijom i namažite premazom od izmešanog brašna i putera. Savijte kao pismo i rastanjite oklagijom u pravougaonik. Ponovite isto još jednom. Savijte tako da desna trećina preklopi srednju trećinu, a onda preklopite levom stranom i ostavite da stoji pola sata u frižideru. Ponovimo isti postupak još 2 puta.
Testo rastanjite oklagijom u oblik pravougaonika, isecite na trake i obmotajte ih oko modlica za rolne. Peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni. Za šam umutiti belanca u čvrst sneg i dodavati malo po malo šećera. Mutite dok se šećer istopi. Ohlađene rolne napunite šamom. Po želji pospite ih šećerom u prahu.
(Trpeza)
Preporučujemo

VEŠTAK OTKRIO JEZIVE DETALjE O DEČAKU UBICI: Evo zašto je Kosta pucao na čuvara škole, nije ga potreslo saznanje koga je sve ubio
ZAKLjUČILI smo da je Kosta bio sposoban da upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja zločina i da ta sposobnost nije bila bitno smanjena. Postoji jedna kratkotrajna ometenost, za period u učionici za koji on kaže da nema sećanja, ali on je sve radio po planu. To ukazuje da je on upravljao svojim postupcima.
05. 06. 2025. u 17:05

SRPSKA POSLA: Nikola Jokić zapanjio svet! Vratio se u Srbiju i uradio OVO (VIDEO)
NIKOLA Jokić je najbolji košarkaš planete, ali dajte mu loptu i biće najbolji u svakom sportu. To je pokazao još jednom.
08. 06. 2025. u 08:54

"DEFINITIVNO KRAJ!" Verica i Veljko saopštili konačnu odluku
MODNA kreatorka Verica Rakočević nedavno je proslavila 40 godina uspešnog rada.
17. 06. 2025. u 17:39
Komentari (0)