SMOČANI KAČAMAK Po starom crnogorskom receptu, klasik koji nikada ne dosadi

Novosti online

14. 03. 2024. u 17:00

OSVOJIĆE sve koji budu probali, slastan doručak koji ćete praviti stalno.

СМОЧАНИ КАЧАМАК По старом црногорском рецепту, класик који никада не досади

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 2 krompira
* 1 šolja kukuruznog brašna
* 1 ravna kašičica soli
* oko 600 ml vode
* 800 dl mleka
* 2 pune kašike starog kajmaka
* 2 kašike kisele pavlake

Napomena: Vreme kuvanja je oko 40 minuta.

Priprema:

Oljuštite krompir pa ga isecite na manje komade i stavite u slanu vodu da se kuva.

Nakon što voda provri, dodajte kukuruzno brašno, ali ne mešajte. Neka ključa tako 10 ak minuta.

Smanjite temperaturu i ostavite na laganoj vatri oko 30 min i manje. Pustite da tečnost malo ispari, pa ako je ima previše slobodno malo odlijte.

Istucite masu drvenom varjačom da se potpuno sjedine krompir i brašno. Onda skinite sa ringle na par minuta.

Zasebno u šerpicu sipajte mleko, dodajte kajmak i pavlaku pa uključite ringlu da se sve istopi i sjedini.

Tome dodajte kačamak, promešajte i sačekajte da provri. Skinite sa ringle i servirajte.

Prijatno!

(Trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PRIVATNO NASELJE: Slavni muzičar masovno gradi na Zlatiboru - kompleks od 17 zgrada, a njemu i partneru dve kuće

PRIVATNO NASELjE: Slavni muzičar masovno gradi na Zlatiboru - kompleks od 17 zgrada, a njemu i partneru dve kuće

"IMAO sam apartman na Zlatiboru koji sam prodao i taj novac sam uložio u ovaj projekat. Imam vikendicu na Kokinom Brodu, a to je bliže Zlataru. To je zapravo porodična kuća, supruga mi je odatle rodom. Imam želju da živim na Zlatiboru. Bogu hvala, auto-put polako stiže tamo. Dođem danas za Beograd, uveče sviram, a pošto mi do Užica treba dva sata, sutradan s porodicom kuliram u šumi."

07. 05. 2025. u 19:11

Komentari (0)

SRPSKA POSLA! Ameri zatečeni, evo gde je Nikola Jokić otišao posle čuda Denvera u Oklahomi (VIDEO)