RECEPT JEDNOSTAVAN, A UKUS SAVRŠEN: Osvežavajuća salata od šargarepe postaće vaš omiljeni dodatak glavnim jelima!
Jednostavan recept za ukus koji će prijati vašim nepcima... Pomešajte kuvanu šargarepu sa ova dva sastojka i dobićete najlepšu salatu na svetu.
Sastojci:
* 1 kg šargarepe
* 2 kašike sitno isečenog peršuna
* sok od 2 limuna
* 3-4 kašike maslinovog ulja
* po ukusu soli i bibera
Priprema:
Očistiti šargarepu i iseći na kolutiće. Naliti vodom, dodati kašičicu soli i pustiti da provri. Kad provri, smanjiti temperaturu i kuvati oko 15 minuta da šargarepa omekša, ali da se ne skuva potpuno. Procediti i staviti šargarepu u ledenu vodu. Ohlađenu šargarepu ocediti od viška vode i staviti na kuhinjski papir da je osušite.
Dok se šargarepa kuva, očistiti beli luk i iseckati što sitnije možete. Staviti u jednu posudu. Peršun oprati, pa i njega sitno iseckati i dodati belom luku. Iscediti sok iz limuna, dodati so, biber i maslinovo ulje i umutiti sve zajedno sa žicom za mućenje.
Osušene šargarepe staviti u veću posudu sa poklopcem, preliti mešavinom limuna i ulja, sve dobro promešati i ostaviti, najbolje preko noći, na hladnom mestu. Pre upotrebe dobro protresti ili promešati i poslužiti.
Napomena: Veoma je važno da vam šargarepa bude potpuno hladna pre nego što prelijete sa prelivom.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NEOČEKIVANA IZJAVA BERBOKOVE O HARKOVSKOJ OBLASTI: Bolno priznanje nemačke ministarke
NEMAČKA ministarka spoljnih poslova Analena Berbok priznala je ozbiljne poteškoće za Oružane snage Ukrajine u Harkovskoj oblasti.
18. 05. 2024. u 12:12
"TO JE NOĆNA MORA" Jedan gest na sastanku Putina i Si Đinpinga izazvao paniku u SAD
PRIJATELjSKI zagrljaj između ruskog predsednika Vladimira Putina i kineskog predsednika Si Đinpinga bio je dokaz kolosalnog strateškog poraza Sjedinjenih Američkih Država, rekao je analitičar Heritidž fondacije Majkl Pilsberi u intervjuu za Foks njuz.
19. 05. 2024. u 07:15
KAKO JE KOSOVO I METOHIJA DOBILO IME? Različito poreklo i velika simbolka - naziv koriste SAMO SRBI
KOSOVO i Metohija veoma su značajan deo srpske istorije i tradicije, ali retki su oni koji znaju kako je tako važno podneblje našeg postanka i identiteta dobilo ime. Obe reči u nazivu nađe južne pokrajine imaju različito poreklo i veliku simboliku.
18. 05. 2024. u 11:47
Komentari (0)