KISELI KRASTAVČIĆI: Nema zimnice bez njih, a ovo je savršen i brz recept koji ama baš nikad ne omane
STVARNO bi bila šteta ne napraviti nekoliko tegli krastavčića za zimu, kada se ovako lako i brzo spremaju.
Sastojci:
krastavci
šećer
sirće
biber u zrnu
sveža mirođija
listići lovora
Priprema:
1. Krastavce oprati i izbockati na nekoliko mesta.
2. U teglu staviti struk sveže mirođije i poređati krastavce. Na njih staviti kašičicu soli, 2 kašike šećera, 7 kašika sirćeta, 4-5 zrna crna bibera, list lovora i tegle dopuniti do vrha prokuvanom hladnom vodom. Zatvoriti ih, malo ih promućkati i poređati u pleh.
3. Pleh s teglama staviti u rernu zagrejanu na 100 stepeni, grejati 15 minuta, isključiti rernu i ostaviti da se tegle u njoj ohlade. Posle 15 dana krastavci se mogu konzumirati.
4. Od 3 kg sitnijih krastavaca dobićete devet tegli od 7 dl. Ako su krastavci krupniji, stavljati ih u duplo veću teglu i udvostručiti količinu sastojaka.
(Stil Kurir)
Preporučujemo
AJVAR OD CEPKANIH PAPRIKA: Pravi se jednostavnije, a ukus je bogatiji i puniji
28. 09. 2023. u 17:00
ZELENSKI SAZVAO ČITAV GENERALŠTAB: Izdao hitno naređenje, tek sada sledi haos na frontu u Ukrajini
UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski hitno je sazvao sastanak sa visoko pozicioniranim zvaničnicima Generalštaba i vojske zbog situacije na frontu, navodi britanski ekspert Aleksandar Merkuris na svom blogu na Jutjubu.
04. 05. 2024. u 20:06
U NEDOUMICI STE? "Vaskrse" ili "voskrese"? Ovako se pravilno čestita Uskrs ili Vaskrs?
U SUSRET najvećem pravoslavnom prazniku, pokušaćemo da razbijemo nedoumice oko toga kako je pravilno čestitati Uskrs odnosno Vaskrs.
04. 05. 2024. u 21:16
POSLE OPTUŽBI DA KRIJE NACIONALNOST I VEROISPOVEST: "Ja sam Srpkinja, krstiću sina u Hramu!" Maja Berović o PRAVOM imenu i poreklu
"JA SAM Srpkinja i ponosim se time!"
01. 05. 2024. u 13:14
Komentari (0)