POSNI RUČAK: Potrebna su vam integralna brašna i kupus (VIDEO)

Novosti online

10. 04. 2023. u 15:00

UKUSNO i brzo se sprema

ПОСНИ РУЧАК: Потребна су вам интегрална брашна и купус (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic

Šolja od 200 ml za meru.

Posni ručak - sastojci:

1 šolja belog brašna

1/2 šolje pšeničnog integralnog
1/2 šolje ovsenog integralnog brašna
1/2 šolje heljdinog
soli, vode
1 glavica kiselog kupusa
ulje biber
po želji tucana paprika

Posni ručak - priprema:

U vanglu izmešajte nabrojano brašno dodajte so pa sipajte vode toliko da možete zamesiti tvrdo testo. 

Razviti oklagijom što tanje ili ako imate mašinu kao ja. Razvučeno testo malo prosušiti, pa iseći na kocke i skuvati da omeknu oko 10 minuta i procediti.

Foto: Privatna arhiva

 

Malo pouljiti da se ne slepe. Kupus iseći na što tanje rezance. U šerpu sipati ulja i pržiti kupus da omekne.

Dodati bibera pa izmešati sa kuvanim flekicama. Po želji dodati tucanu ljutu papriku. Prijatno!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije