MAKARONS KOLAČIĆI najbolji na svetu: Evo kako se prave korak po korak (VIDEO)

Novosti online

13. 02. 2023. u 15:00

Tope se u ustima, ali morate biti vešti da biste ih napravili kako treba

МАКАРОНС КОЛАЧИЋИ најбољи на свету: Ево како се праве корак по корак (ВИДЕО)

FOTO: Privatna arhiva

Vrhunski kolačići koji mogu stajati danima u kutiji, veoma su popularni i svi ih vole.

MAKARONS KOLAČIĆI - potrebno je:

4 veća belanca

240 gr šećera u prahu
100 gr mlevenih badema
100 gr šećera u prahu
1 kašika kakao

MAKARONS KOLAČIĆI - priprema:

Najpre samleti badem u mašini za kafu zajedno sa ljuskom, ako ne želite da ih bojite bojom. Ako želite, morate ih malo blanširati i skinuti ljusku, osušiti, pa samleti. Kad meljete, izmešajte sa onih 100 gr šećera lakše će da se samelju, pa prosejte.

FOTO: Privatna arhiva

Umutite belanca sa šećerom u prahu dodajući postepeno šećer. Mutiti najmanje 10 min. Kad se umuti dodati prosejan kakao i prosejan badem sa šećerom u prahu. 

Dobro špatulom izjednačiti. Pleh obložiti pek papirom, a belanca staviti u kesu, probušiti rupu i stavljati na papir jednake male gomilice veličine čašice od rakije.

Ostaviti 1,5 sat da se suši, pa ih peći na 150 stepeni oko 20-25 min. Ohlađene skinuti sa papira i spajati sa nadevom koji želite. U ovom slučaju lepljeno je sa eurokremom.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!