TAJNA JE U NAČINU SLAGANJA: Krompir iz rerne na DRUGAČIJI NAČIN - a sve sastojke verovatno i sad imate u kuhinji

Novosti online

05. 02. 2023. u 09:00

KROMPIR zaista može da se pravi na mnogo načina. Zato isprobajte i ovu varijantu

ТАЈНА ЈЕ У НАЧИНУ СЛАГАЊА: Кромпир из рерне на ДРУГАЧИЈИ НАЧИН - а све састојке вероватно и сад имате у кухињи

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic

Krompir je namirnica koja može da se priprema na mnogo načina i odličan je prilog glavnom jelu.

Recept za krompir iz rerne

  • 500 g krompira
  • 200 g kisele pavlake
  • 2 jajeta
  • 100 ml mleka
  • 4 čena belog luka
  • ulje
  • suvi začin ili so

Ova mera je za dve osobe... Krompir oljuštiti i iseći na kolutove.

Tepsiju podmazati. U činiju istresti pavlaku jaja, beli luk i mleko i sve izjednačiti. Krompir poređati u tepsiju i preliti sa pavlakom.

Protresi dobro. Peći na 220 stepeni C oko 50-60 min. Služito toplo.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAMTIĆU JA TEBE! Novak Đoković šokirao mnoge u Rimu (VIDEO)