RUSI SASULI IZRAELCIMA ISTINU U LICE: Moskva udarila Tel Aviv gde najviše boli

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

25. 05. 2024. u 10:49

TOKOM proteklih meseci vojne operacije u Pojasu Gaze, Izrael nije postigao nijedan od svojih ciljeva i potkopava napore međunarodnih posrednika po pitanju oslobađanja taoca, rekao je za Sputnjik zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski.

РУСИ САСУЛИ  ИЗРАЕЛЦИМА ИСТИНУ У ЛИЦЕ: Москва ударила Тел Авив где највише боли

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

- Izrael nema apsolutno nikakvog podsticaja da obustavi borbena dejstva, uprkos tome što ona traju već sedam meseci. I potpuno je očigledno da nije ispunio nijedan od ciljeva svoje operacije o kojima je govorio premijer Benjamin Netanijahu. Posebno je zabrinjavajuće to što su životi talaca koje drži Hamas očigledno u opasnosti i Izrael ne preduzima ništa da reši problem - rekao je Poljanski.

Kako je dodao, takav stav Tel Aviva otežava napore međunarodnih posrednika koji promovišu prekid vatre u Gazi, a i oslobađanje talaca.

Sa druge strane, istakao je Poljanski, SAD imaju poluge pritiska na Izrael, ali ne žele da ih iskoriste. U međuvremenu kritikuju sve pozive da se izraelsko rukovodstvo pozove na odgovornost zbog načina vođenja borbenih dejstava.

- Oni su učinili sve što su mogli da potkopaju predlog da se Palestincima daju puna prava na članstvo u UN. Time su otkrili svoje pravo lice i prave namere u vezi Gaze i Izraela - zaključio je ruski diplomata.

Podsećamo, Međunarodni krivični sud zatražio je nalog za hapšenje izraelskog premijera Benjamina Netanijahua zbog ratnih zločina.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: TERORISTIČKI NAPAD NA DžENIN - Najmanje osam ubijenih

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)