ZAHAROVA ZAGRMELA: Nemačka odbija da prizna genocid!

Tanjug

23. 05. 2024. u 12:50

PORTPAROLKA ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da je Berlin odbio da prizna blokadu Lenjingrada od Trećeg rajha kao čin genocida.

ЗАХАРОВА ЗАГРМЕЛА: Немачка одбија да призна геноцид!

FOTO: AP/Tanjug

- Vlasti Savezne Republike Nemačke uporno odbijaju da zvanično priznaju zločine Trećeg rajha protiv čovečnosti kao akte genocida nad narodima Sovjetskog saveza, počinjene u periodu Velikog otadžbinskog rata. Pre svega, oni odbijaju da priznaju blokadu Lenjingrada kao takav zločin. To proizilazi iz nedavnog odgovora Ministarstva spoljnih poslova Nemačke na notu ambasade Rusije u Nemačkoj, sa odgovarajućim zahtevom ruske strane - rekla je ona.

U diplomatskoj noti ambasade Rusije u Berlinu, koja je dostupna RIA Novosti, navodi se da Moskva insistira na zvaničnom nemačkom priznavanju zločina Trećeg rajha kao čin genocida.

U dokumentu se primećuje "kontradiktorni pristup pitanju zvaničnog priznavanja zločina protiv čovečnosti kao činova genocida, počinjenih od Nemačke u prošlosti".

Na taj način, dodaje se, Berlin je priznao zločine genocida iz doba kolonijalizma, ali to još nije učinjeno u vezi sa delima protiv naroda Sovjetskog saveza u periodu Drugog svetskog rata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)