LAŽ JE DA SAM SMENJEN: Eskobar - Istekao mi je mandat, idem krajem meseca

Novosti online

08. 05. 2024. u 16:45

ZEMENIK pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju i izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je danas da mu je istakao mandat zbog čega će krajem meseca napustiti tu funkciju i istakao da je lažna vest da je smenjen.

ЛАЖ ЈЕ ДА САМ СМЕЊЕН: Ескобар - Истекао ми је мандат, идем крајем месеца

Foto: Printskrin RTS

- Navodni novinar je tokom vikenda pisao o mojoj smeni i povezanosti sa srpskom vladom i ja želim da kažem da je sve u tim napisima laž. Pre svega mene nije otpustio Stejt department, drugo moja supruga nije primila novac ni od jedne strane vlade. U svakoj ambasadi u kojoj sam radio u Boliviji, Portugalu, Italiji i Srbiji, ona je kontaktirala sa ljudima bez bilo kakvog plaćanja, rekao je Eskobar na online konferenciji za novinare.

Kako je rekao lažna je i tvrdnja da je izvor za tu iz Kongresa navodeći da Kongres ne odlučuje o njegovom postavljanju.

- Ova vest se pojavila nedugo nakon što sam komunicirao sa vladom u Prištini. To je ta vrsta dezinformacija koja jednostavno nije tačna. Zahvalan sam podršci koju mi je dao Stejt department, liderima i novinarima sa kojima sam sarađivao, rekao je Eskobar.

BONUS VIDEO: Vučić i Si Đinping potpisali Zajedničku izjavu o podizanju partnerstva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)