IRAN DEMANTOVAO AMERIKANCE: Nismo smanjili broj vojnih savetnika u Siriji

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

24. 04. 2024. u 22:33

IRAN nije smanjio broj svojih vojnih savetnika u Siriji, prenela je danas televizija libanska Al Majadin, pozivajući se na neimenovani vojni izvor koji je, kako se navodi demantovao ranije izveštaje medija o ovom pitanju.

ИРАН ДЕМАНТОВАО АМЕРИКАНЦЕ: Нисмо смањили број војних саветника у Сирији

Foto: Printscreen

-Iranski vojni savetnici i dalje obavljaju u Siriji kao i do sada i u skladu sa ciljevima koji su dogovoreni sa zvaničnim Damaskom. Nema govora o njihovom povlačenju, rekao je neimenovani izvor, prenosi TASS.

Pozivajući se na svoje izvore američki dnevni list Volstrit Džrnal objavio je 17. aprila da je Iran odlučio da smanji broj svojih vojnih savetnika u Siriji zbog straha od potencijalnog odgovora Izraela na masovni iranski vazdušni napad izveden 13. aprila.

Iranska vojska je uveče 13. aprila lansirala stotine dronova i raketnih projektila prema Izraelu kao odgovor na "ponovljene zločine" Izraela uključujući napad na konzularnu kancelariju iranske ambasade u Damasku.

Zvanični Teheran je saopštio da su napadi na Izrael bili usmereni isključivo na vojne lokacije koje su korišćene za napad na iranski konzulat u Damasku, 1. aprila, u kojem su poginuli komandant iranske Revolucionarne garde u Siriji i u Libanu Mohamed Reza Zahedi i njegov zamenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji.

Tanjug

BONUS VIDEO - RUSKI LOVAC: Pogledajte snimak borbenog zadatka lovca Su-34

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona