U JEDNOM DANU PALO KIŠE KOLIKO ZA GODINU DANA Dubai poplavljen: Obustavljeni letovi, zatvorene škole, otkazani sportski događaji

Tanjug

17. 04. 2024. u 10:17

DUBAI je poplavljen, a aerodrom u tom gradu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) zatvoren je nakon što je u tom gradu zabeležena rekordna količina padavina tokom 24 sata koja se obično beleži tokom godinu dana, javila je agencija WAM.

У ЈЕДНОМ ДАНУ ПАЛО КИШЕ КОЛИКО ЗА ГОДИНУ ДАНА Дубаи поплављен: Обустављени летови, затворене школе, отказани спортски догађаји

Foto: AP

Avio-kompanija "Emirejts erlajns" obustavila je letove iz Dubaija od jutros do ponoći 18. aprila zbog nepovoljnih vremenskih uslova, a međunarodni aerodrom u tom gradu savetuje putnike da ne dolaze na aerodrom, osim ako je to apsolutno neophodno, zbog poplava bez presedana koje su pogodile Ujedinjene Arapske Emirate (UAE).

Aerodrom u Dubaiju saopštio je da letovi i dalje kasne i da se preusmeravaju i da aerodrom ulaže maksimalne napore da letovi što pre budu obnovljeni.

Kompanija "Emirejts erlajns" saopštila je da će nastaviti da obavlja procedure za putnike koji dolaze u Dubai, kao i za tranzitne putnike.

Letovi su preusmereni u utorak uveče nakon što je aerodrom u Dubaiju delimično potopljen.

U Dubaiju je u utorak u roku od 24 sata palo više od 120 milimetara kiše po metru kvadratnom, a očekuje se nastavak padavina.

Obilne kiše i jaki vetrovi pogodili su UAE, Bahrein i Oman, gde je 18 ljudi poginulo u poplavama u nedelju i ponedeljak.

U Dubaiju su zatvorene škole, otkazani sportski događaji, a gradski tržni centri pretrpeli su ozbiljnu štetu, kao i pojedini putevi.

BONUS VIDEO: NEZAPAMĆENA OLUJA U ABU DABIJU: Lokalni stanovnici trče u sklonište

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave