JEZIVO UPOZORENJE: Sukob na Bliskom istoku bi mogao da se raširi na region

Srna

14. 04. 2024. u 23:39

ZAMENIK ambasadora Kine u UN Dai Bing upozorio je da bi se sukob na Bliskom istoku mogao raširiti dalje i dovesti do još nestabilnije situacije u regionu.

ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ: Сукоб на Блиском истоку би могао да се рашири на регион

Foto: Tanjug/AP

On je na sednici Savjeta bezbednosti UN u Njujorku podsetio da je međunarodna zajednica od početka sukoba u Gazi pozivala na primirje.

Dai je napomenuo da je 1. aprila Izrael izvršio napad na Generalni konzulat Irana u Siriji, te da je poginulo nekoliko ljudi i da je prouzrokovana materijalna šteta.

Osim toga, Dai je naglasio da je tim napadom prekršena Povelja UN i narušen suverenitet Sirije i Irana.

Dai je podsetio da Iran tvrdi da je to bio odgovor na agresiju Izraela i "da se stvar može smatrati zaključenom".

- Kina poziva na smirenost, kako bi se izbegle dalje eskalacije. Ako se plamenu sukoba dozvoli dalje širenje, on će se širiti i dovešće do još nestabilnije situacije u regionu. Niko ne može priuštiti širi sukob i to svakako ne želi narod na Bliskom istoku - istakao je Dai.

On je dodao da je glavni prioritet sprovođenje rezolucija UN za primirje u Gazi i rešenje sa dve države, što je jedini način da se trajno reši izraelsko-palestinsko pitanje.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!