"LIBERALI" SVE VIŠE PARA DAJU ZA VOJSKU: Skupo "prijateljstvo" Amerike

Tanjug

08. 04. 2024. u 18:41

KANADA je pod pritiskom Sjedinjenih Američkih Država da poveća izdvajanja za odbranu, danas obećala da će u vojsku uložiti još milijarde dolara i poručila da će vojna izdvajanja biti bliža NATO standardima do 2030. godine.

ЛИБЕРАЛИ СВЕ ВИШЕ ПАРА ДАЈУ ЗА ВОЈСКУ: Скупо пријатељство Америке

Foto Tanjug/AP

Liberalna vlada premijera Džastina Trudoa poručila je da "štiti Arktik i se suočava sa bezbednosnim izazovima iz Rusije i Kine", zbog čega mora da osnaži svoje odbrambene kapacitete, prenosi Rojters.

Ukupna izdvajanja za vojsku će do 2030. godine dostići 1,76 odsto bruto domaćeg proizvoda što je i dalja ispod ciljanih 2 odsto koje zahteva NATO za sve zemlje članice.

Američki ambasador u Kanadi Dejvid Koen rekao je u februaru 2024. godine da su druge države učinile više od Kanade i poručio da "Kanada nema interes da bude neka vrsta stranca u NATO". Kanada, koja trenutno ima godišnji budžet za odbranu od oko 31 milijarde kanadskih dolara (22,8 milijardi američkih dolara), ima za cilj da izdvoji dodatnih 8,1 milijardu kanadskih dolara u narednih pet godina i 73 milijarde kanadskih dolara tokom narednih 20 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)