UKRAJINA ĆE POSTATI ČLANICA NATO: Blinken - Jednog dana

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

06. 04. 2024. u 20:15

DRŽAVNI sekretar SAD Entoni Blinken potvrdio je posvećenost SAD da Ukrajina pristupi NATO-u, ali nije precizirao kada bi to moglo da se dogodi.

УКРАЈИНА ЋЕ ПОСТАТИ ЧЛАНИЦА НАТО: Блинкен - Једног дана

Foto Tanjug/AP

Kako je preneo Rojters, on je istakao da podrška toj zemlji "ostaje tvrda kao stena" među članicama Alijanse.

-Ukrajina će postati članica NATO-a. Naša cilj je da pomognemo u izgradnji mosta do tog članstva, naglasio je on u Briselu.

NATO saveznici su se na samitu 2023. u Vilnjusu u Litvaniji saglasili da Ukrajina može da se pridruži Alijansi kada se ispune određeni uslovi. Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski i baltičke države kritikovali su NATO zbog neuspeha da postavi konkretne ciljeve i vremenski okvir za pridruživanje Kijeva vojnoj alijansi.

Blinken je pre nekoliko dana prisustvovao samitu NATO u Briselu povodom 75 godina te vojne alijanse, čije su se 32 članice složile da počnu da planiraju jaču koordinaciju vojne pomoći Ukrajini.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom