"PARIZ PRIPREMA VOJNI KONTINGENT ZA UKRAJINU" Moskva: Francuska bi mogla da pošalje 1.500 vojnika

Novosti online

03. 04. 2024. u 13:49

FRANCUSKA bi tokom aprila mogla da podigne 1.500 vojnika u stanje borbene gotovosti za slanje u Ukrajinu, rekla je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ПАРИЗ ПРИПРЕМА ВОЈНИ КОНТИНГЕНТ ЗА УКРАЈИНУ Москва: Француска би могла да пошаље 1.500 војника

Foto Tanjug/AP

- Pojavile su se nove informacije o vojnom kontingentu koji Pariz navodno priprema da pošalje u Ukrajinu. Komanda francuske Legije stranaca početkom marta odredila je sastav taktičke grupe u rangu bataljona od oko 1.500 ljudi - objasnila je ona.

- Očekuje se da će u aprilu grupa biti dovedena u stanje pune borbene gotovosti za operativno 'prebacivanje' na ukrajinsko pozorište vojnih operacija - dodala je ona.

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je u februaru da se EU dogovorila da formira „devetu koaliciju za duboke udare“ – za snabdevanje Ukrajine raketama srednjeg i dugog dometa. On je takođe rekao da će Francuska učiniti sve da spreči Rusiju da „pobedi u ovom ratu“. Prema njegovim rečima, lideri zapadnih zemalja su razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, konsenzus još nije postignut, „ali se ništa ne može isključiti“.

Makronove reči oštro je kritikovao niz NATO partnera, uključujući Nemačku, kao i političke snage u samoj Francuskoj.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo