PROPALO IZGLASAVANJE NEPOVERENJA VLADI MICOTAKISA: Konstantopulu - Promovisali ste bezbednost železnice, iako ste znali ono što građani nisu

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

29. 03. 2024. u 00:45

IZGLASAVANjE nepoverenja grčkoj vladi premijera Kirijakosa Micotakisa propalo je danas nakon što je 159 poslanika parlamenta glasalo protiv, a 141 za.

ПРОПАЛО ИЗГЛАСАВАЊЕ НЕПОВЕРЕЊА ВЛАДИ МИЦОТАКИСА: Константопулу - Промовисали сте безбедност железнице, иако сте знали оно што грађани нису

Foto: AP

Vladu Micotakisa sačuvalo je 158 poslanika njegove stranke Nove demokratije i jedan poslanik stranke krajnje desnice Spartanci.

Ovakav rezultat glasanja bio je očekivan, prenosi Katimerini.

Levičarske opozicione stranke su podnele zahtev ove nedelje protiv vlade pod optužbom da je "pokušala da sakrije istinu" o prošlogodišnjoj nesreći u kojoj je poginulo 57 ljudi, kada se teretni voz sudario sa putničkim vozom, prenosi Rojters.

-Promovisali ste bezbednost železnice, iako ste znali ono što građani nisu znali, rekao je predsednik leve stranke Put slobode Zoe Konstantopulu koji je podržao zahtev socijalističke stranke PASOK.

-Pozivam vas da glasate za vladu koja je, uprkos velikim poteškoćama, čvrsto povela zemlju napred, rekao je Micotakis.

Istraga sudije je u toku i očekuje se da će biti okončana u narednim mesecima, a protiv desetina ljudi su već podignute optužnice.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu