"ŽELE DA SKRENU PAŽNJU SA NEČEGA" Peskov: Amerika odvlači fokus izjavama o umešanosti DAEŠ u napad u Moskvi

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

27. 03. 2024. u 21:20

SAD, koje insistiraju na samo jednoj verziji terorističkog napada u Moskvi, odnosno umešanosti DAEŠ-a*, na taj način pokušavaju da skrenu pažnju sa nečeg drugog, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ЖЕЛЕ ДА СКРЕНУ ПАЖЊУ СА НЕЧЕГА Песков: Америка одвлачи фокус изјавама о умешаности ДАЕШ у напад у Москви

Foto: Printskrin Youtube/ BBC News

- Ako mi još nemamo mogućnost da iznesemo jednu verziju, jer se istraga nastavlja, onda je u najmanju ruku čudno to što su se Amerikanci odvažili da govore o jednoj jedinoj verziji događaja. To, naravno, ukazuje na činjenicu da u najmanju ruku žele da skrenu pažnju sa nečega - rekao je Peskov u intervjuu za list „Izvestija“.

Peskov je takođe napomenuo da još nema zvanične verzije o terorističkom napadu, te da treba sačekati dok ruske obaveštajne službe i istražni organi ne iznesu konačne zaključke na osnovu činjenica.

Podsećamo, uskoro nakon terorističkog napada u „Krokus siti holu“ u Moskvi, na Zapadu su saopštili da je u napad umešan DAEŠ*. Direktor FSB Aleksandar Bortnikov saopštio je da iza terorističkog napada stoje SAD, Velika Britanija i Ukrajina.

Međutim, Stejt department i dalje odbija da prizna umešanost SAD, Velike Britanije i Ukrajine u teroristički napad. Njegov predstavnik Metju Miler rekao je da su SAD unapred upozorile Rusiju na pretnju od napada, pošto su želele da bude sprečen.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: HAPŠENjE U MOSKVI - Sumnja se da je priveden jedan od terorista

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave