"NAŠA ZEMLJA STOJI ČVRSTO": Putin - Rusija nema neprijateljske zemlje, ali...

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

27. 03. 2024. u 20:05

RUSIJA nema neprijateljske zemlje, već ima neprijateljske elite u nekim zemljama, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

НАША ЗЕМЉА СТОЈИ ЧВРСТО: Путин - Русија нема непријатељске земље, али...

Foto Tanjug/AP

- Postoje mnoga dostignuća, čak i u onim zemljama koje danas nazivamo neprijateljskim. Iako nemamo neprijateljske zemlje, imamo neprijateljske elite u tim zemljama - rekao je Putin na sastanku sa kulturnim radnicima Tverske oblasti, prenose RIA Novosti.

Predsednik Rusije je naveo da u evropskoj kulturi ima mnogo dobrog, ali i da ima mnogo problema.

- Rusija ima jedinstvenu priliku da sagleda šta se dešava u evropskim zemljama i postindustrijskom društvu i reaguje u skladu sa tim i blagovremeno - istakao je Putin.

On je naveo da je Rusija danas na drugom mestu po količini vremena koje građani troše na čitanje.

- Savremena ruska javnost, ruski građani počinju sve više da čitaju. Prema istraživanjima međunarodnih organizacija, Rusija je danas na drugom mestu u svetu po količini vremena koje građani zemlje provode u čitanju - rekao je Putin na sastanku sa kulturnim radnicima, napominjući da je Kina na prvom mestu, a Španija na trećem.

On je ocenio da kultura nije oružje ili oruđe, već tlo na kojem Rusija čvrsto stoji i razvija se.

- Čitava naša zemlja, na osnovu naše kulture, stoji čvrsto na nogama i samouvereno gleda u budućnost zahvaljujući u velikoj meri i vašem radu - poručio je Putin.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu