NEVEROVATAN ZAHTEV MONSTRUMA IZ AUSTRIJE: Fricl napravio ćerci sedmoro dece, sada želi da emigrira u Britaniju

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

27. 03. 2024. u 15:41

JOZEF Fricl, osuđeni silovatelj koji je ćerki napravio sedmoro dece, izjavio je nedavno da bi kada bude slobodan želeo da živi u Austriji ili eventualno bi emigrirao za Veliku Britaniju. Nakon ove informacije, oglasio se ministar unutrašnjih poslova koji je strogo osudio njegovu nameru.

НЕВЕРОВАТАН ЗАХТЕВ МОНСТРУМА ИЗ АУСТРИЈЕ: Фрицл направио ћерци седморо деце, сада жели да емигрира у Британију

Foto: Profimedia

- Josef Fricl je 'čudovište' kojem nikada ne bi bilo dozvoljeno da ostvari svoj san i uđe u Ujedinjeno Kraljevstvo - kaže ministar unutrašnjih poslova Džejms Klevrli.

Klevrli je rekao da bi svaki pokušaj austrijskog seksualnog prestupnika da dođe u Ujedinjeno Kraljevstvo bio odbijen. Fricl je ranije govorio o svojoj želji da "slobodno luta" škotskim visovima ako bi bio pušten iz zatvora.

Fricl, koji sada ima 88 godina i ima demenciju, zatvoren je 2009. godine zbog držanja svoje ćerke Elizabete zarobljene 24 godine u podrumu svoje kuće u Amstetenu, oko 80 milja zapadno od austrijske prestonice Beča.

Tokom godina, više puta je silovao svoju ćerku i sa njom ima sedmoro dece. Osuđen je na doživotni zatvor i trenutno se nalazi u Štajnu.

Prema najnovijem psihijatrijskom izveštaju, utvrđeno je da Fricl više nije pretnja javnoj bezbednosti, i rekao je da želi da emigrira u Ujedinjeno Kraljevstvo kada bude pušten. Pored "divljih visova", govorio je i o "zelenim prostranim poljanama Velsa".

- Ovo čudovište nikada neće doći u našu zemlju. Svaki pokušaj putovanja u Ujedinjeno Kraljevstvo biće odbijen - kao što bi bio za svakoga osuđenog za ozbiljna seksualna dela poput ovog - rekao je ministar.

Smernice Ujedinjenog Kraljevstva, uvedene u januaru 2021. godine, navode da bi strani državljanin "obično" bio odbijen za vizu ako je počinio krivično delo za koje je izrečena kazna zatvora od 12 meseci ili više.

- Ispunjen sam ovim divnim, uzvišenim osećajem, ovim osećajem inspiracije za ovu fantastičnu kulturu. I tada sam znao da kada budem pušten, nije Austrija u kojoj želim ostati, već želim da emigriram u Ujedinjeno Kraljevstvo. Pre svega, želim slobodno lutati divljim visovima Škotske. Za mene su i bujna zelena polja Velsa vrlo, vrlo primamljiva. Ali glavna stvar je da idem u Ujedinjeno Kraljevstvo - rekao je Fricl za San.

Okružni sud u Austriji odobrio je Friclov zahtev za premeštaj u obični zatvor u januaru, ali je to kasnije poništeno. Novo odlučivanje o transferu očekuje se sledećeg meseca nakon što donji sud utvrdi više činjenica o slučaju.

Fricl je držao Elizabetu kao seksualnu robinju u kući od njene 18 godine. Njegovi odvratni zločini otkriveni su kada je jedno dete, rođeno kao rezultat incesta, odvedeno u bolnicu jer mu je život bio ugrožen.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: HAPŠENjE U MOSKVI -  Sumnja se da je priveden jedan od terorista

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!