SASTANAK TRAJAO 90 MINUTA: Si Đinping razgovarao sa američkim rukovodiocima u Pekingu

Tanjug

27. 03. 2024. u 11:06

KINESKI predsednik Si Đinping danas se sastao sa predstavnicima američke poslovne, strateške i akademske zajednice u Velikoj sali naroda u Pekingu.

САСТАНАК ТРАЈАО 90 МИНУТА: Си Ђинпинг разговарао са америчким руководиоцима у Пекингу

Foto: Tanjug

Oko 20 firmi je pozvano da učestvuje na sastanku prema dva izvora upoznata s pitanjem, a razgovor je trajao oko 90 minuta, prenosi Rojters.

Izvori nisu komentarisali temu sastanka, koji su organizovali Nacionalni komitet odnosa SAD i Kine, Biznis saveta SAD i Kine i analitičkog centra "Asia Society".

Prema izveštajima kineskih medija, razgovorima su prisustvovali Stiven Švarcman, suosnivač i izvršni direktor firme privatnog kapitala "Blackstone", Radž Subramaniam, direktor američke firme "FedX" i Kristijan Amon, direktor firme proizvođača čipova "Qualcomm".

U video-snimku koji su objavili kineski mediji, prisutni su prikazani kako sede u kvadratnoj formaciji oko velike crvene, narandžaste i zelene cvetne instalacije, u Velikoj sali naroda, rezervisanoj za važne događaje.

Ove tri kompanije nisu komentarisale sastanak.

Na prethodnom sastanku Sija sa stranim poslovnim liderima u San Francisku u novembru, kineski premijer dočekan je ovacijama na svečanoj večeri.

Kineski premijer Li Ćang se prethodno nije sastao sa stranim biznismenima na Kineskom razvojom forumu održanom 24. i 25. marta u Pekingu.

Kako navodi Rojters, Kina ove godine cilja na porast ekonomije, nakon što su se strane investicije u zemlji smanjile za osam odsto prethodne godine, jer je zabrinutost investitora porasla usled zakona protiv špijunaže, zabrane izlaska i racije na konsultantske kuće.

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!