MAKRON PONOVO UDARIO NA MOSKVU: Cinično i kontraproduktivno da Rusija optužuje Ukrajinu za napad

Tanjug

25. 03. 2024. u 13:20

PREDSEDNIK Francuske Emanuel Makron rekao je da sve ukazuje na to da je napad u Moskvi, u kojem je poginulo 137 osoba, izvršila Islamska država i poručio Rusiji da bi bilo "cinično i kontraproduktivno" da za to krivi Ukrajinu.

МАКРОН ПОНОВО УДАРИО НА МОСКВУ: Цинично и контрапродуктивно да Русија оптужује Украјину за напад

Foto: Profimedia

Rusija je opovrgla navode SAD i drugih zemalja da je napad u koncertnoj dvorani "Krokus siti hol" izvela militantna grupa Islamske države, optužujući Vašington da time pokriva Ukrajinu.

- Islamska država preuzela je odgovornost za ovaj napad, a prema izvorima dostupnim našim (obaveštajnim) službama, kao i našim glavnim partnerima, sve ukazuje na to da je napad zaista podstakla jedna od grupa Islamske države - rekao je Makron danas, prenosi agencija Rojters.

- Mislim da bi bilo cinično i kontraproduktivno i za samu Rusiju i za njene građane da tu situaciju iskoristi da okrene protiv Ukrajine - istakao je Makron.

Predsednik Vladimir Putin nije javno izjavio da postoji povezanost terorista sa Ukrajinom, ali je rekao da su oni pokušali da nakon napada pobegnu u Ukrajinu.

Putin je rekao da su "neki ljudi na ukrajinskoj strani" bili spremni da prevedu napadače preko granice. Ukrajina je negirala bilo koju ulogu u terorističkom napadu, a predsednik Vladimir Zelenski je optužio Putina da pokušava da okrivi Ukrajinu za napad.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je dovela u pitanje tvrdnje SAD da iza napada stoji Islamska država, podseća Rojters.

Makron je izjavio da je Islamska država, koja je preuzela odgovornost za pucnjavu u Moskvi, pokušala to isto da uradi i u Francuskoj. Makron je ovo izjavio prilikom posete Francuskoj Gvajani, nakon što je vlada, posle terorističkog napada u Moskvi u petak, podigla stepen bezbednosti na najviši nivo.

- Ponudili smo Rusiji da proširimo saradnju sa njihovom (obaveštajnom) službom i našim partnerima u regionu kako bi krivci bili pronađeni što je brže moguće i da tako nastavimo da se efikasno borimo protiv grupa koje su planirale napad na nekoliko zemalja - rekao je Makron.

BONUS VIDEO:

PRVO OBRAĆANjE PUTINA NAKON MASAKRA U MOSKVI: Platiće svako ko stoji iza terorista

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!