PODRŠKA ZAPADA: Poruke saosećanja ruskom narodu

Teroristički napad na Moskvu u potpunosti je promenio rečnik zapadnih prestonica prema Rusiji, u odnosu na onaj na koji smo navikli od početka rata u Ukrajini.

ПОДРШКА ЗАПАДА: Поруке саосећања руском народу

Foto: Goran Čvorović

Iz celog sveta, uključujući SAD i članice EU, sada stižu poruke podrške i saučešća ruskom narodu uz osudu stravičnog čina.

- Osuđujemo strašni teroristički atentat koji je izvršen nad nevinim gledaocima u Moskvi. Mislimo na porodice stradalih i sve povređene – poručio je nemački kancelar Olaf Šolc.

Šolc je poslao ovu poruku preko društvene mreže "Iks", a upravo je to način na koji su uglavnom svi reagovali.

Oglasili su se i zvaničnici Velike Britanije. Ministar spoljnih poslova ove zemlje Dejvid Kameron je poručio da Ujedinjeno kraljestvo najodlučnije osuđuje smrtonosni teroristički napad koji je izvršen u Moskvi.

- Upućujemo naše najiskrenije saučešće i izražavamo duboko saosećanje sa porodicama mnogobrojnih žrtava. Ništa i nikada ne može da opravda takvo strašno nasilje – napisao je Kameron.

Reagovao je i Jirgen Stok, generalni sekretar Interpola čije je sedište u francuskom gradu Lionu i ponudio pomoć.  

- Najoštrije osuđujem napad na Krokus Siti Hol, taj užasni čin protiv nevinih civila. Naše misli su sa žrtvama, njihovim porodicama i prijateljima. Interpol je spreman da pruži podršku istrazi ruskih vlasti – poručio je Stok.

Povodom terorističkog napada u Moskvi, regovalo je još iste večeri i francusko predsedništvo. Jelisejska palata je poručila da francuski predsednik Emanuel Makron pažljivo prati situaciju u Moskvi.

- Francuska odlučno osuđuje teroristički napad za koji je odgovornost preuzela Islamska država. Solidarnost sa žrtvama, povređenima i celim ruskim narodom – istakao je Emanuel Makron.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave