ZAHAROVA KRITIKOVALA PREDLOG URSULE FON DER LAJEN: "To će samo pogoršati situaciju..."

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

22. 03. 2024. u 16:09

MERE koje je predložila predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen u vezi sa povećanjem carina u EU za žitarice iz Rusije i Belorusije samo će pogoršati situaciju sa hranom u svetu, saopštila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА КРИТИКОВАЛА ПРЕДЛОГ УРСУЛЕ ФОН ДЕР ЛАЈЕН: То ће само погоршати ситуацију...

Foto: Tanjug/Alexander Demyanchuk/TASS Host Photo Agency Pool via AP

Ona je komentarisala predlog koji je Fon der Lajenova iznela nakon jučerašnjeg sastanka EU da se povećaju carine na ruske i beloruske proizvode od žitarica i semenog ulja kako bi se izbegla destabilizacija tržišta Unije i kako bi se Rusiji uskratili prihodi od trgovine sa evropskim blokom, piše TASS.

- Da li je to njen način brige o zemljama koje gladuju? Kako će takve mere doprineti svetskoj bezbednosti hrane? Neće. One će samo pogoršati situaciju sa hranom u svetu koju je Zapad već doveo do apsurda - napisala je Zaharova na "Telegramu".

Premijer Belgije Aleksander de Kro izjavio je nakon jučerašnjeg sastanka EU da se u obzir trebaju uzeti interesi svetskih potrošača prilikom podizanja carina na ruske žitarice.

On je juče dodao da će se danas nastaviti razgovori o situaciji na tržištu žitarica i isporukama iz Rusije i Ukrajine. 

(Srna)

BONUS VIDEO: U iščekivanju Asanža

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima