SRPKINJA BILJANA, MAJKA TROJE DECE, UBIJENA U FRANCUSKOJ: Sin uhapšen, pa hitno prebačen na psihijatriju

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

22. 03. 2024. u 00:07

SRPKINjA Biljana B. (52) ubijena je u francuskom gradu Buksijer-o-Dam. Zbog zločina je uhapšen njen sin, ali je ubrzo prebačen na psihijatriju, javlja L'Est Republikan.

СРПКИЊА БИЉАНА, МАЈКА ТРОЈЕ ДЕЦЕ, УБИЈЕНА У ФРАНЦУСКОЈ: Син ухапшен, па хитно пребачен на психијатрију

Policija na francuskim ulicama / Foto AP

Nekadašnja poslovna zgrada, pretvorena u stan, u ulici Alzak-Loren u Buksijer-o-Damu u Francuskoj, od utorka je blokirana. U dvorištu, gde vlada haos sa brojnim predmetima svih vrsta, nalazi se stan, na nekoliko stotina metara od škole Gerken. Stan je zapečatila policija koja je istraživala mesto događaja satima.

To je bilo mesto gde je živela Biljana B. (52), sa suprugom koji je otkrio njeno telo, kao i njihovo troje dece - devojčicom i dva dečaka. Takođe, tu je izgubila život.

Njeno telo je pronađeno u prizemlju, gde je ležalo u lokvi krvi. Navodni događaji su se odvijali oko 14.30 sati.

Brzo je osumnjičen stariji sin. On je uhapšen od strane policije na pešačkom prelazu, desetak metara od kuće. Uhapšen je bez incidenta oko 15 sati.

Dok je telo žene odneseno u utorak u ranim večernjim satima u medicinsko-forenzički institut u Nansiju radi obdukcije, mladić, dvadesetogodišnjak, nepoznat pravosudnom sistemu, bio je stavljen u pritvor.

Tokom tog vremena, navodno je iznosio nejasne, čak i besmislene izjave.

Navodno nije shvatio da mu je majka mrtva. Nakon nekoliko sati, pritvor je prekinut kako bi osumnjičeni bio pregledan od strane psihijatrijskog stručnjaka koji ga je prebacio u psihoterapijski centar u Nansiju na neodređeno vreme.

Komšije su povodom ubistva rekle da niko nije čuo dozivanje u pomoć nesrećne žene, ali da su zato čuli zapomaganje njenog supruga.

-Nisam čuo žrtvu. Izašao sam napolje jer je otac vrištao i pokušavao da pozove pomoć. Desetak minuta kasnije stigli su policija i vatrogasci. Za to vreme sin je pobegao iz kuće. Nakon nekog vremena vratio se pešice, policajci su ga bacili licem na zemlju i vezali mu lisice, ispričao je komšija.

Taj komšija je na molbu policajaca ušao na mesto zločina.

-Policija me je zamolila da budem svedok tokom pretresa kuće od strane žandarma. Telo žrtve je tada već bilo odneto, ali sam video da je krvi bilo na dva mesta: u trpezariji i u kuhinji, rekao je prvi komšija nesrećne porodice.

On je dodao da srpska porodica u toj kući živi oko 10 godina.

Kako je komšija objasnio, ovo nažalost nije prvi put da ova porodica ima probleme.

- Policija je i ranije intervenisala u ovoj porodici. Pre četiri godine taj isti mladić je nožem jurio oca po dvorištu. Pre tri godine čekićem je razbio stakla na nekoliko vozila. Kada su žandarmi došli, još je držao čekić u ruci. Nešto sa tim mladićem nije bilo kako treba. Moglo se naslutiti da će se loše završiti, rekao je komšija.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija I Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)