"IMAMO NESLAGANJE SA AMERIKANCIMA" Meloni otkrila da li podržava kopneni upad Izraela u Rafu

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

19. 03. 2024. u 16:26

ITALIJANSKA premijerka Đorđa Meloni izjavila je danas da se Italija protivi kopnenom upadu izraelskih snaga u grad Rafa u Pojasu Gaze.

ИМАМО НЕСЛАГАЊЕ СА АМЕРИКАНЦИМА Мелони открила да ли подржава копнени упад Израела у Рафу

Foto: Tanjug/AP

- Ponovićemo naše protivljenje vojnoj akciji Izraela na terenu u Rafi, koja bi mogla da ima još katastrofalnije posledice po civile koji se nalaze u toj oblasti - rekla je Meloni poslanicima u italijanskom Senatu, prenosi Rojters.

Dodala je da je prioritet otvaranje novih kopnenih puteva za slanje humanitarne pomoći, nakon što je počeo sa radom pomorski koridor od Kipra do Pojasa Gaze.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je ranije danas da će Izraelske odbrambene snage (IDF) ući u Rafu u okviru kopnene operacije, dodavši da je to rekao i predsedniku SAD Džozefu Bajdenu u telefonskom razgovoru.

- Imamo neslaganje sa Amerikancima oko potrebe da uđemo u Rafu. Ne o potrebi da se eliminiše Hamas, nego o potrebi da se uđe u Rafu. Ne vidimo način da vojno eliminišemo Hamas bez uništavanja ovih preostalih bataljona. Odlučni smo da to uradimo - poručio je Netanijahu.

 

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA -  Kina, Rusija I Iran sa zajedničkom budućnošću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)