"IZRAELSKE SNAGE UĆI ĆE U RAFU" Netanjahu: Imamo neslaganje sa Amerikancima - Odlučni smo da to uradimo

Tanjug

19. 03. 2024. u 15:48

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas u komitetu Kneseta za spoljne poslove i odbranu da će Izraelske odbrambene snage (IDF) ući u Rafu u okviru kopnene operacije i da je to rekao predsedniku SAD Džozefu Bajdenu u njihovom telefonskom razgovoru.

ИЗРАЕЛСКЕ СНАГЕ УЋИ ЋЕ У РАФУ Нетанјаху: Имамо неслагање са Американцима - Одлучни смо да то урадимо

Foto: AP

- Imamo neslaganje sa Amerikancima oko potrebe da uđemo u Rafu - kazao je Netanjahu u Komitetu za spoljne poslove i odbranu, preneo je Tajms of Izrael.    

- Ne o potrebi da se eliminiše Hamas - o potrebi da se uđe u Rafu. Ne vidimo način da vojno eliminišemo Hamas bez uništavanja ovih preostalih bataljona. Odlučni smo da to uradimo - istakao je Netanjahu.

On je istakao da je predsedniku SAD u njihovom jučerašnjem razgovoru stavio do znanja na najjasniji način, da je Izrael odlučan da završi eliminaciju tih bataljona u Rafi.

Netanjahu je dodao da su se dvojica lidera dogovorila o mehanizmu da Amerikanci podele svoje ideje o humanitarnoj pomoći i evakuaciji civila, o čemu brine i Izrael.

On je naglasio da Izrael mora da završi vojnu eliminaciju Hamasa.

- Ne postoji zamena za to, ne možete to da zaobiđete, ne možete da kažete 'uništićemo 80 odsto Hamasa', 'uništićemo 20 odsto' jer će se tih 20 odsto reorganizovati i ponovo preuzeti Pojas (Gaze) i naravno da će predstavljati novu pretnju Izraelu i naravno to će, takođe, biti pobeda šire osovine koja nam preti - iranske osovine - rekao je Netanjahu.

On je, takođe, priznao da je Izrael uključen u diplomatsku borbu uporedo sa vojnom borbom, u kojoj pritisak na Izrael raste.

BONUS VIDEO: DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

ZAŠTO ROKFELEROVI FINANSIRAJU SAVU MANOJLOVIĆA: Fondacija koja promoviše interese Amerike plaća Kreni-promeni (VIDEO)