ZELENSKI ZAHVALIO EU: Napravilo novi fond za pomoć vojsci Ukrajine

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

18. 03. 2024. u 20:40

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski zahvalio je večeras rukovodstvu Evropske unije i državama članicama na stvaranju novog Fonda za pomoć Ukrajini u okviru Evropskog fonda za mir.

ЗЕЛЕНСКИ ЗАХВАЛИО ЕУ: Направило нови фонд за помоћ војсци Украјине

Foto: Tanjug/AP

-Danas želim da se zahvalim rukovodstvu Evropske unije i svim državama članicama na stvaranju novog Fonda za pomoć Ukrajini u okviru Evropskog fonda za mir. Iznos je pet milijardi evra koji će ići za podršku našim odbrambenim akcijama u ovoj godini. Takođe očekujemo da će ovaj fond postati komponenta opšteg bezbednosnog sporazuma između Ukrajine i Evropske unije, rekao je Zelenski u video poruci, prenosi Ukrinform.

Evropska unija je najavila stvaranje fonda vojne pomoći Ukrajini u iznosu od pet milijardi evra za 2024. godinu u okviru reformisanog Evropskog fonda za mir.

Ovaj fond će omogućiti EU da dalje podržava rastuće potrebe Oružanih snaga Ukrajine obezbeđivanjem "smrtonosne i nesmrtonosne vojne opreme, kao i obuku“, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima