ODGOVOR AMERICI I JUŽNOJ KOREJI: Kim DŽong Un na tenku predvodio vojnu vežbu (FOTO)

Novosti online

14. 03. 2024. u 07:54

SEVERNOKOREJSKI lider Kim Džong Un upravljao je novim tenkom koji je nazvao najmoćnijim na svetu, tokom vojne vežbe koja je odgovor Pjongjanga na višednevne južnokorejsko-američke vojne manevre koji se danas završavaju.

ОДГОВОР АМЕРИЦИ И ЈУЖНОЈ КОРЕЈИ: Ким Џонг Ун на тенку предводио војну вежбу (ФОТО)

Foto: Tanjug

Vojna vežba severnokorejske vojske u sredu osmišljena je sa ciljem provere borbene sposobnosti oklopnih jedinica i uključivala je novi tenk koji je Kim nazvao "najmoćnijim na svetu", izvestila je KCNA.

Tokom vežbe, oklopne jedinice su se kretale u raznim simuliranim teškim borbenim okolnostima i gađale mete, a Kim je upravljao jedinim od tenkova novog tipa, navodi se u saopštenju KCNA.

Foto: Tanjug

 

Kim je kasnije nadgledao vežbe gađanja artiljerije.

Ministarstvo odbrane Severne Koreje ranije je obećalo da će sprovesti "odgovorne vojne aktivnosti" kao reakciju na vojne vežbe Seula i Vašingtona u Južnoj Koreji.

U ovogodišnjim združenim američko-južnokorejski vojnim manevrima koji su započeti u ponedeljak na jugu Južne Koreje angažovano je dvostruko više snaga u odnosu na prošlogodišnje vežbe.

BONUS VIDEO: DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo