FRANCUSKI MINISTAR ODBRANE JASAN: Otkrio da li će biti slanja vojske u Ukrajinu

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

08. 03. 2024. u 12:05

NE može biti reči o slanju vojnika sa ciljem učešća u sukobima u Ukrajini, izjavio je ministar odbrane Francuske Sebastijan Lekorno radiju RMC.

ФРАНЦУСКИ МИНИСТАР ОДБРАНЕ ЈАСАН: Открио да ли ће бити слања војске у Украјину

Foto: EPA

- Hteli smo da saopštimo našim saveznicima o tome šta još možemo da uradimo, razmatrale su se različite hipoteze, ali ne i o slanju vojske za učešće u borbama, kako su to neki protumačili. Francuski predsednik Emanuel Makron je izjavio da nećemo biti saučesnici u ovom sukobu. Međutim, da li smo sve pokušali na tom polju između slanja oružja, kao što to sada radimo i saučesništva, odnosno direktnog rata sa Rusijom? Da li ima još puteva koji nisu isprobani? - pita se Lekorn.

Naveo je da je reč, pre svega, o zapadnom vojnom prisustvu za deminiranje i obuku ukrajinskih vojnika na teritoriji Ukrajine.

Makron je krajem februara izjavio, nakon konferencije o podršci Kijevu, da su lideri zapadnih zemalja razmotrili mogućnost slanja vojske u Ukrajinu, ali da ne postoji saglasnost po tom pitanju, kao i da ništa nije isključeno u zavisnosti od razvoja situacije.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS - Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost