CIRKUS: Bajden razmatra da Ukrajini šalje novac namenjen vojsci SAD

Novosti online

07. 03. 2024. u 20:10

AMERIČKE vlasti razmatraju da posegnu za budžetom američke vojske kako bi Ukrajini pružila preko potrebnu vojnu pomoć, izvestio je "Blumberg", pozivajući se na izvore upoznate sa razmatranjima.

ЦИРКУС: Бајден разматра да Украјини шаље новац намењен војсци САД

Foto: Printskrin

Bela kuća navodno razmatra da uzme oko 200 miliona dolara iz rezervi Pentagona, a što je tek delić od 61 milijarde dolara namenjenih Kijevu u okviru Bajdenovog zahteva za dopunske finansije koji tek treba da bude ratifikovan u Predstavničkom domu Kongresa. Jedan od izvora kaže konačna odluka tek treba da bude doneta. 

Predsednik SAD će još jednom pozvati kongresmene da odobre zakon tokom svog obraćanja o stanju države u četvrtak, navodi "Blumberg". Senat je prošlog meseca odobrio paket pomoći, ali republikanska većina Predstavničkog doma i dalje odbijaju da ga odobri ne bi li tako naterala Bajdenovu administraciju da pooštri bezbednosne mere na južnoj granici SAD.

Zastoj u Kongresu se dešava u ključnom trenutku za Ukrajinu, čije su trupe poslednjih nedelja bile prinuđene da se povuku sa nekoliko ključnih pozicija u Donbasu. Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski i drugi zvaničnici u Kijevu naveli su nestašicu municije i druge opreme kao razloge za gubitke na bojnom polju.

(RT Balkan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)