ZELENSKI TRAŽI NAORUŽANJE: Oružje i protivvazdušna odbrana su potrebni da bi se spasili životi (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

06. 03. 2024. u 19:30

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski izjavio je danas da u svetu postoji dovoljno sistema protivvazdušne odbrane i mogućnosti proizvodnje oružja za odbranu, a da je Ukrajini potrebno oružje sada da bi se spasili životi ljudi.

ЗЕЛЕНСКИ ТРАЖИ НАОРУЖАЊЕ: Оружје и противваздушна одбрана су потребни да би се спасили животи (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

-Rešenja su sada potrebna – ne jednog dana, već za ljude koji svakodnevno i svake noći trpe terorističke napade, rekao je Zelenski u video obraćanju.

On je naveo da su ruske snage tokom noći ispalile 20 dronova "šahed", prenosi Ukrinform.

-Jutros je izveden još jedan raketni napad na grad. Ima ranjenih, ima mrtvih... Treba nam više zaštite, rekao je Zelenski i naveo da je danas sa grčkim premijerom Kirijosom Micotakisom razgovarao o jačanju ukrajinske protivvazdušne odbrane.

Ukrajinski lider je prethodno na konferenciji za novinare sa grčkim premijerom u Odesi rekao da će Grčka učestvovati u restauraciji kulturnog nasleđa Ukrajine, posebno Odese.

-Želim da se zahvalim Grčkoj na njenoj spremnosti da učestvuje u obnovi našeg kulturnog nasleđa , uključujući i Odesu. Ne može se dozvoliti da Putinova mržnja uništi našu Odesu, našu zemlju, našu Evropu, poručio je Zelenski.

Ruska vojska je jutros napala Odesu, a tokom sastanka Micotakisa sa predsednikom Ukrajine, odjeknula je eksplozija u luci Odesa. Ukrajinska vojska je saopštila da je u ruskom granatiranju poginulo pet osoba.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)