BUGARI ŠALJU ARTILJERIJU I OKLOPNJAKE KIJEVU: Sofija dekonzervirala “Gvozdike” i BRDM-2 (FOTO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

06. 03. 2024. u 17:51

BUGARSKA je sudeći prema ukrajinskim vojnim izvorima dekonzervirala svoje samohodne haubice Gvozdika 2S1 i lake oklopne automobile BRDM-2 i šalje ih u Ukrajinu!

БУГАРИ ШАЉУ АРТИЉЕРИЈУ И ОКЛОПЊАКЕ КИЈЕВУ: Софија деконзервирала “Гвоздике” и БРДМ-2 (ФОТО)

Foto Tanjug/AP

Fotografije koje su se pojavile na društvenim mrežama pokazuju samohodne haubice 2S1 „Gvozdika“ kalibra 122 mm i BRDM-2 koji se ukrcavaju na železničke kompozcije.

Autor fotografija koje su osvanule na društvenim mrežama tvrdi da je ova vojna oprema namenjena ukrajinskim oružanim snagama.

-Vojna oprema bugarske vojske iz duboke vojne rezerve ide u Ukrajinu, rekao je Cvetan Aleksandrov, jedan od autora fotografija.

Inače prema podacima Military Balance Bugarska vojska u svojim operativnim jednicama nema više operativnih lakih oklopnih vozila BRDM-2. U rezervi se nalazilo više od 236 ovih oklopnjaka i to u klasičnoj verziji sa mitraljezom kalibra 14,5 mm KPVT i u protivoklopnoj verziji. Sudeći prema slikama šalje se verzija sa mitraljezom kalibra 14,5 mm.

Što se tiče samohodnih haubica 2S1 „Gvozdika“ u operativnoj upotrebi Bugarske vojske nalazi se 48 ovih samohotki kalibra 122 mm, dok je više od 500 primeraka konzervirano i smešteno u stratešku rezervu.

Koliko će borbene tehnike isporučiti Bugarska Ukrajinskoj vojsci nije poznato.

Od vojne pomoći Bugarska je iz strateških rezervi MUP-a poslala više od 100 oklopnih transportera BTR-60. U sastavu bugarske vojske nalazi se operativno samo 20 oklopnih vozila točkaša BTR-60.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!