NIKI HEJLI ODUSTALA OD TRKE: Donald Tramp je republikanski predsednički kandidat

Novosti online

06. 03. 2024. u 16:15

NIKI Hejli se zvanično povukla iz kandidature za predsdedničku nominaciju Republikanske stranke za predsedničke izbore u SAD.

НИКИ ХЕЈЛИ ОДУСТАЛА ОД ТРКЕ: Доналд Трамп је републикански председнички кандидат

Tanjug

Niki Hejli se zvanično povukla iz kandidature za predsdedničku nominaciju Republikanske stranke za predsedničke izbore u SAD.

- Došlo je vreme da prekinem moju kampanju. Rekla sam da želim da se čuje glas Amerikanaca. To sam i uradila. Ne žalim zbog toga - rekla je ona.

Odluka o suspenziji kampanje znači da je jedini preostali kandidat za predsedničku nominaciju republikanaca Donald Tramp.

Rođena kao Nimrata Randava, Hejlijeva je ćerka indijskih imigranata koji su u ruralnom delu Južne Karoline imali prodavnicu garderobe. Udala se za Majkla Hejlija, oficira Nacionalne garde Južne Karoline, 1996. godine. Imaju dvoje dece, ćerku Renu i sina Nalina. U Republikanskoj partiji bila je konzervativna ali je reputaciju stekla baveći se pitanjima roda, pola i rase na kredibilniji način od drugih članova stranke.

Sebe naziva zaštitnicom američkih interesa u inostranstvu, i tokom njene funkcije ambasadorke SAD u Ujedinjenim nacijama 2017. i 2018. godine, Amerika se povukla iz iranskog nuklearnog sporazuma potpisanog tokom administracije Baraka Obame, a koji je među republikancima bio izuzetno nepopularan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!