NEBENZJA KRITIKOVAO AMERIKANCE: Napadi na Jemen i Irak direktna pretnja po međunarodni mir

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

27. 02. 2024. u 19:38

STALNI predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijiama Vasilij Nebenzja izjavio je danas da američki napadi na ciljeve u Jemenu i Iraku predstavljaju direktnu pretnju međunarodnom miru i bezbednost.

НЕБЕНЗЈА КРИТИКОВАО АМЕРИКАНЦЕ: Напади на Јемен и Ирак директна претња по међународни мир

Vasilij Nebenzja, Foto AP

- Ne sumnjamo da nedavni američki napadi na ciljeve u Iraku i Jemenu, ma kako Vašington pokušava da ih opravda, predstavljaju direktnu pretnju međunarodnom miru i bezbednosti i podrivaju svetski poredak zasnovan na supremaciji univerzalnog međunarodnog prava i centralnu ulogu Ujedinjenih nacija - rekao je Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti UN, prenosi RIA.

Dodao je da su samo u poslednjih mesec dana izraelski avioni više puta napali međunarodne aerodrome u Damasku i Alepu.

- Mete američkih vazdušnih udara bili su objekti i položaji Oružanih snaga Sirije na istoku zemlje, gde sirijska vojska nastavlja tvrdoglavu borbu protiv boraca ISIS-a -  rekao je Nebenzja.

Dodao je da su napadi na teritoriju Sirije "grubo kršenje suvereniteta i osnovnih normi međunarodnog prava".

 

BONUS VIDEO: POTOPLjENI PUTEVI, AUTOMOBILI POD VODOM - Vanredna situacija na jugu Indije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)