ZAHAROVA JASNA: SAD da odustanu od formule mira Zelenskog ako žele rešavanje ukrajinskog sukoba

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

27. 02. 2024. u 18:42

SJEDINjENE Američke Države moraju da odustanu od takozvane „formule mira“ ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, ukoliko zaista žele da doprinesu rešavanju sukoba u Ukrajini, navodi se u saopštenju portparola ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove na sajtu resora.

ЗАХАРОВА ЈАСНА: САД да одустану од формуле мира Зеленског ако желе решавање украјинског сукоба

Foto: Profimedia/Shutterstock/Ilustracija

- Kako bi delima, a ne rečima doprinele regulisanju sukoba, SAD i njihovi sateliti moraju da odustanu od promovisanja neprihvatljive 'formule' mira Zelenskog, zaustave svaku podršku neonacističkom režimu u Kijevu i ispune legitimne zahteve Rusije, koji se tiču osiguranja njenih bezbednosnih interesa na evropskom pravcu - istakla je Zaharova.

Prethodno, ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov nazvao je predloge koje priprema Kijev, kao i „formulu“ od deset tačaka, ultimatumom za Moskvu.

Zelenski je tokom proteklog vikenda objavio da namerava da preko posrednika Rusiji dostavi dokument o formuli mira.

„Formula mira“ koju promoviše Kijev, podrazumeva obnavljanje teritorijalnog integriteta Ukrajine, pružanje evroatlantskih bezbednosnih garancija i formiranje posebnog suda za istragu „ratnih zločina“ koji se pripisuju Rusiji.

U Moskvi smatraju da je potpuno van dodira sa stvarnošću.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: POTOPLjENI PUTEVI, AUTOMOBILI POD VODOM - Vanredna situacija na jugu Indije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis