RUSI MUNJEVITO NAPREDUJU: Vojska osvojila još jedno važno mesto (MAPA)

Novosti online

26. 02. 2024. u 11:48 >> 11:54

RUSKE trupe su oslobodile mesto Lastočkine u avdejevskom pravcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane u rezimeu napretka specijalne operacije.

РУСИ МУЊЕВИТО НАПРЕДУЈУ: Војска освојила још једно важно место (МАПА)

Foto: Liveumap

- Jedinice grupe trupa Centar oslobodile su selo Lastočkine i nastavile da popravljaju situaciju duž linije fronta - navodi se u dokumentu, prenosi RIA Novosti.

Ruska vojska je porazila koncentracije ljudstva i tehnike 144. pešadijske, 59. motorizovane pešadijske, 23. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u oblastima Umanskog, Netajlova i Očeretina u DNR.

Pored toga, odbijeno je šest kontranapada jurišnih grupa 53, 61. mehanizovane, 59. motorizovane pešadijske, 3. jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine u oblastima Severnog, Pervomajskog i Petrovskog, kao i dva napada jedinica 24. mehanizovane i 71. jegerske brigade Oružanih snaga Ukrajine u oblastima Lenjinskog i Novobahmutovke.

Foto: Liveumap

Nakon Avdejevke, Rusi nastavljaju da napreduju

Neprijatelj je izgubio do 410 vojnika, tenk, tri borbena vozila pešadije, četiri borbena oklopna vozila, 20 vozila i haubicu D-30.

Ukrajinska vojska potvrdila je danas da se povukla iz sela Lastočkine na zapadu zemlje, navodeći da će taj potez pomoći da se zaustavi napredovanje ruske vojske ka zapadu.

- Ukrajinske oružane snage povukle su se iz sela Lastočkine, sa ciljem da organizuju odbranu i spreče neprijatelja da dalje napreduje u zapadnom pravcu - rekao je portparol ukrajinske vojske Dmitro Lihovij, preneo je Rojters.

Selo Lastočkine se nalazi zapadno od grada Advdejevke nad kojim su ruske snage preuzele kontrolu polovinom februara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima