TALAS PROTESTA NE STAJE, TRAKTORI PONOVO NA ULICAMA: Kolone nezadovoljnih poljoprivrednika okupirale još jednu evropsku prestonicu (FOTO)

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

19. 02. 2024. u 12:30

STOTINE čeških poljoprivrednika dovezle su traktore u centar prestonice Praga, ometajući saobraćaj ispred zgrade češkog Ministarstva poljoprivrede, u okviru protesta zbog visokih cena energenata, komplikovane papirologije i Ekološkog sporazuma EU.

ТАЛАС ПРОТЕСТА НЕ СТАЈЕ, ТРАКТОРИ ПОНОВО НА УЛИЦАМА: Колоне незадовољних пољопривредника окупирале још једну европску престоницу (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP

Češki farmeri planiraju da se pridruže protestima, kakvi su ove godine održani širom Evrope, uključujući u Poljskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Španiji i Italiji, iako se većina poljoprivrednih udruženja distancirala od današnjih postupaka.

Poljoprivrednici su traktorima blokirali jednu traku glavnog puta u Pragu i tako usporili, ali ne i potpuno obustavili saobraćaj, piše Rojters.

Foto: Tanjug/AP

Nekoliko stotina demonstranata uzvikivalo je ispred Ministarstva parole kao što su "Sramota!" i "Podnesi ostavku!" i koje su upućene resornom ministru, koji se nije sastao sa organizatorima protesta.

Vlada Češke tvrdi da organizatori protesta "nemaju mnogo veze sa stvarnim bavljenjem poljoprivredom".

(Srna)

BONUS VIDEO: IZLILO SE CRNO MORE: Poplavljena obala Gruzije, primorski gradovi pod vodom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)