ZAHAROVA BEZ DLAKE NA JEZIKU: Otkrila zašto u Nemačkoj podržavaju Zelenskog

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

12. 02. 2024. u 21:32

NEMAČKA podržava nacistički režim Vladimira Zelenskog jer su potomci nacista na vlasti u Nemačkoj, izjavila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: Открила зашто у Немачкој подржавају Зеленског

Foto: Tanjug/Alexander Demyanchuk/TASS Host Photo Agency Pool via AP

- Zašto Nemačka podržava nacistički režim Zelenskog? Zato što su potomci nacista na vlasti u Nemačkoj -  napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu, komentarišući objavljivanje nemačkog časopisa Bunte o Valdemaru Berboku, dedi aktuelne ministarke spoljnih poslova Nemačke Analene Berbok.

Prema podacima časopisa, Berbok je imao čin oficira Vermahta tokom Drugog svetskog rata, pošto je bio inženjer u oblasti protivvazdušne odbrane. Prema dokumentu, stariji Burbok je bio „bezuslovni nacionalsocijalista“, čitao je Hitlerovu knjigu „Majn kampf“ i „bio potpuno na strani nacionalsocijalizma“.

- Prošlo je nekoliko dana, a sama Barbok i dalje ćuti. Bild je objavio čitav spisak poznatih ličnosti koje su joj pritekle „u pomoć” i priznale nacističku prošlost svojih predaka: premijer Saksonije-Anhalt, Rajner Haselof je rekao da je njegov otac služio u Vermahtu i da je bio u zarobljen 1944. godine u severnoj Francuskoj - dodala je Zaharova.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!