NEVEROVATNA SCENA IZ AVDEJEVKE: Rusi mirno umarširali u grad, a onda je usledio šok (VIDEO)

Novosti online

10. 02. 2024. u 11:54

TIM ruske pešadije umarširao je u Avdejevku peške, demonstrirajući sve opasnosti brutalne, četvoromesečne bitke za uništeni grad.

НЕВЕРОВАТНА СЦЕНА ИЗ АВДЕЈЕВКЕ: Руси мирно умарширали у град, а онда је уследио шок (ВИДЕО)

Foto: Tviter

Taj grad se nalazi severozapadno od Donjecka koji je okupirala Rusija u istočnoj Ukrajini, piše Forbs.

Ukrajinski dron primetio je šest ruskih vojnika koji se približavaju gradu sa severa. Jedan dron – ili više njih – napao je Ruse granatama, nanevši im gubitke. Ali tek pre nego što su Rusi stigli do 700 metara od ulice Hruševskog, glavne rute snabdevanja u centar grada Avdejevke, gde je bila stacionirana umorna 110. mehanizovana brigada ukrajinske vojske otkako je Rusija proširila svoj rat protiv Ukrajine pre dve godine.

Kao što je već poznato, 110. brigadi i njenim susednim jedinicama ponestaje pešadije, municije i vremena, jer ruska vojska sve više vojnika ubacuje u mašinu za mlevenje mesa u Avdejevki.

Od prvog napada na Avdejevku početkom oktobra, ruska 2. i 41. kombinovana armija pretrpele su razorne gubitke od ukrajinskih mina, artiljerije, dronova, pešadije i mehanizovanih kontranapada.

Samo u prva dva meseca Rusi su izgubili 13 hiljada vojnika koji su ili poginuli ili teško ranjeni, a stotine borbenih vozila su takođe uništene ili napuštene. Ali ruski gubici su se od tada možda udvostručili.

Uprkos svemu, Kremlj je zauzimanje ili uništenje Avdejevke učinio svojim glavnim ciljem dok njegova treća godišnja zimska ofanziva u Ukrajini kulminira. Rusi su napredovali nekoliko stotina metara duž nekoliko drugih sektora fronta. Ali severno i južno od Avdejevke, gurali su napred miljama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici