VIŠE OD 23.000 UKRAJINSKIH VOJNIKA POGINULO ILI RANJENO ZA POSLEDNJIH MESEC DANA: Šojgu otkrio detalje sa ratišta - Brojevi sve govore

Милица Шкорић
Milica Škorić

02. 02. 2024. u 10:59

VIŠE od 23 hiljade pripadnika Oružanih snaga Ukrajine ranjeno je ili likvidirano u prethodnih mesec dana, izjavio je Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu na sednici sa rukovodećim sastavom Oružanih snaga Rusije.

ВИШЕ ОД 23.000 УКРАЈИНСКИХ ВОЈНИКА ПОГИНУЛО ИЛИ РАЊЕНО ЗА ПОСЛЕДЊИХ МЕСЕЦ ДАНА: Шојгу открио детаље са ратишта - Бројеви све говоре

Foto: Tanjug/AP

Šojgu je dodao da ruska vojska u okviru specijalne operacije u Ukrajini napreduje i da su pod njihovom kontrolom naselja Vesjolo, Krahmaljno, Tabajevka na različitim pravcima.

- Tokom januara ruska vojska uništila 3.000 jedinica ukrajinskog naoružanja, uključujući tenkove 'leopard' i sisteme 'patriot' i 'hajmars'  - naveo je on.

Ruske snage izvele su 127 napada visokopreciznim oružjem na vojnu infrastrukturu Oružanih snaga Ukrajine i na njene objekte vojnoindustrijskog kompleksa u januaru.

Kijevski režim je spreman da počini bilo kakav zločin kako bi ostvario svoje sebične ciljeve, rekao je ruski ministar odbrane.

- Kijevske vlasti se ne ustručavaju da ubijaju i sopstvene građane. Tako je prošle nedelje sa ukrajinske teritorije napadnut i oboren ruski transportni avion sa ukrajinskim vojnicima koji su trebali da budu razmenjeni. To govori o ciničnom karakteru postupaka Kijeva koji je radi ostvarivanja sebičnih ciljeva spreman da izvrši bilo kakav zločin - rekao je Šojgu.

BONUS VIDEO: ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!