"TO BI BILA OBJAVA RATA": Stiglo dramatično upozorenje Londonu iz Moskve

Novosti online

12. 01. 2024. u 14:40

ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev upozorio je London da bi raspoređivanje britanskog vojnog kontingenta u Ukrajini značilo objavu rata Rusiji.

ТО БИ БИЛА ОБЈАВА РАТА: Стигло драматично упозорење Лондону из Москве

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Medvedev se oglasio povodom vesti da je britanski premijer Riši Sunak doputovao u posetu Kijevu kako bi potpisao „istorijski sporazum u sferi bezbednosti“.

- Kako bi zapadna javnost reagovala na to da se britanska delegacija u centru Kijevu nađe na udaru kasetne municije, kao što je bio slučaj sa civilima u našem Belgorodu? Nadam se da naši večiti neprijatelji, drski Britanci shvataju da će raspoređivanje njihovog zvaničnog vojnog kontingenta u Ukrajini značiti objavu rata našoj zemlji - napisao je Medvedev na Telegramu.

Ranije je Rojters saopštio da će London i Kijev potpisati „istorijski“ sporazum o saradnji u sferi bezbednosti, a Velika Britanija će takođe povećati vojno finansiranje Ukrajine.

EPA/ALEXANDER ASTAFYEV / SPUTNIK

Podsećamo, Oružane snage Ukrajine su 30. decembra 2023. godine granatirale centar Belgoroda, koristeći dve rakete sa kasetnom municijom i granate ispaljene iz višecevnih raketnih lansera češke proizvodnje.

Poginulo je 25 ljudi, uključujući petoro dece, dok je više od 100 civila ranjeno, a oštećeno je na desetine stambenih i civilnih objekata. Dan kasnije ruska vojska je saopštila da su kao odgovor na to izvedeni napadi na vojne objekte Ukrajine, između ostalog u Harkovu, i da je nanela značajne gubitke ukrajinskoj strani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)