AKCIDENT U NUKLEARKI U JAPANU: Registrovano curenje nafte posle zemljotresa

Tanjug

07. 01. 2024. u 22:04

NUKLEARNA elektrana u Japanu objavila je danas da je došlo do curenja nafte nakon što je tu zemlju 1. januara uzdrmao snažan zemljotres jačine 7,6 stepeni po Rihteru, u regionu Hokuriku, kada je poginulo više od 120 ljudi.

АКЦИДЕНТ У НУКЛЕАРКИ У ЈАПАНУ: Регистровано цурење нафте после земљотреса

Foto Tanjug/AP

Elektrana Šika je 65 kilometara od epicentra zemljotresa i već je izveštavala o povremenim nestancima struje, curenju nafte u transformatorima i izlivanju vode iz bazena za skladištenje istrošenog goriva iz nuklearnih reaktora, preneo je Skaj njuz.

Danas je naftna mrlja veličine pet do 10 metara viđena kako pluta na površini mora u blizini elektrane, saopštio je Hokuriku elektrik.

Curenje je sanirano sredstvom za neutralizaciju.

Dodaje se da spoljni nivoi radijacije nisu povećani i da nema negativnih uticaja na ljudsko zdravlje ili okolinu, dodaje kompanija.

Kompanija veruje da je mrlja nastala zbog curenja izolacionog ulja transformatora tokom zemljotresa, što je pokrenulo sistem za gašenje požara, koji je raspršio ulje i vodu oko transformatora.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024