BORELJ PUTUJE: Postoji mogućnost da bi još jedna država mogla da uđe u rat koji bukti

Novosti online

05. 01. 2024. u 20:23

VISOKI predstavnik EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozep Borelj putuje u Liban zbog eskalacije tenzija i straha da bi Bejrut mogao da bude uvučen u sukob na Bliskom istoku.

БОРЕЉ ПУТУЈЕ: Постоји могућност да би још једна држава могла да уђе у рат који букти

Foto: Printscreen/ec.europa.eu

Borelj će se sastati sa predsednikom parlamenta Nabihom Berijem, premijerom Nadžibom Mikatijem, ministrom za spoljne poslove i emigranate Abdalahom Bu Habibom i komandantom libanskih oružanih snaga generalom Džozefom Aunom, objavljeno je na sajtu Evropske unije.

Cilj posete je prilika da se razgovara o svim aspektima situacije u Gazi i oko nje, uključujucći njen uticaj na region, posebno situaciju na izraelsko-libanskoj granici, kao i važnost izbegavanja regionalne eskalacije i održavanja priliva humanitarnu pomoć civilima, koju je Evropska unija učetvorostručila na 100 miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!