IZGUBILI SMO VERU U POBEDU UKRAJINE: Stigla bolna poruka iz Amerike - Vašington gura Kijev u mirovne pregovore?

Novosti online

04. 01. 2024. u 10:07

SJEDINjENE Američke Države potpuno su izgubile veru u pobedu Ukrajine, pa guraju Kijev da pregovara sa Moskvom, rekao je bivši savetnik američkog predsednika Ronalda Regana Dag Bendou u članku za časopis The American Conservative.

ИЗГУБИЛИ СМО ВЕРУ У ПОБЕДУ УКРАЈИНЕ: Стигла болна порука из Америке - Вашингтон гура Кијев у мировне преговоре?

Foto AP

- Dok Ukrajinci prolaze kroz drugu zimu u sukobu, Bajdenova administracija je očigledno odustala od razmišljanja o ukrajinskoj pobedi. Umesto toga, Vašington veruje da obe strane (Rusija i Ukrajina) treba da pregovaraju - primetio je on.

Bendou je naglasio da su se izjave SAD o Ukrajini značajno promenile: ako je na početku neprijateljstava Bela kuća govorila o zauzimanju Krima i porazu Rusije, sada insistira na diplomatskom rešenju sukoba i očuvanju novih teritorija za Moskvu.

- Vratite Donbas i Krim. Razoružajte Moskvu. Slomite Rusiju. Međutim, sada je cilj saveznika pre da pripreme Kijev za pregovore - zaključio je on.

Zapadni mediji su sve više počeli da izveštavaju da su SAD i EU umorne od ukrajinske krize i slabljenja podrške Vladimiru Zelenskom. Kako prenosi En-Bi-Si, američki i evropski zvaničnici već razgovaraju sa kijevskim vlastima o mogućim posledicama mirovnih pregovora sa Rusijom, uključujući i ono od čega bi bivša sovjetska republika možda morala da odustane da bi postigla sporazum.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (4)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!