"EVROPSKA UNIJA STOJI UZ KIJEV": Predsednik Evropskog saveta osudio ruske napade na Ukrajinu

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

02. 01. 2024. u 22:46

PREDSEDNIK Evropskog saveta Šarl MIšel izjavio je danas da će EU nastaviti da podržava Ukrajinu i da "rekordan" broj dronova ispaljenih na Kijev i Harkov u poslednja 24 sata pokazuje pravu nameru Moskve.

ЕВРОПСКА УНИЈА СТОЈИ УЗ КИЈЕВ: Председник Европског савета осудио руске нападе на Украјину

Foto: Tanjug/AP

- Za svakoga ko veruje u glasine da je Rusija iskreno zainteresovana za mirovne pregovore, rekordan broj dronova ispaljenih na Ukrajinu u poslednja 24 sata pokazuje pravu nameru Moskve. Napadi su utoliko ciničniji s obzirom da se njihov intenzitet poklapa sa novogodišnjim praznicima - napisao je Mišel na platformi Iks (Tviter).

On je poručio da se duh Ukrajine ne može slomiti i da EU stoji uz Ukrajinu.

Kako su saopštili ukrajinski zvaničnici, najmanje pet ljudi poginulo je danas, a više od 100 je povređeno u ruskim napadima na Kijev i Harkov.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su ruske snage izvele raketne i napade dronovima na vojno-industrijske objekte u i oko Kijeva. 

Na meti su takođe bila skladišta raketa i municije koju je isporučio Zapad, navodi se u saopštenju.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski saopštio je da je na Ukrajinu danas lansirano gotovo 100 projektila različitih tipova, a da je oboreno najmanje 70 projektila, od kojih gotovo 60 u oblasti Kijeva.

 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo