RUSKA OFANZIVA NA ISTOKU: Komandant kopnene vojske Ukrajine general Sirski o situaciji kod Kupjanska i Bahmuta (VIDEO)

Novosti online

27. 12. 2023. u 17:35

TRENUTNO je situacija na Kupjanskom, Krasnolimanskom, Severskom i Artjomovskom pravcu prilično komplikovana, pošto je ruska vojska pojačala svoju aktivnost.

РУСКА ОФАНЗИВА НА ИСТОКУ:  Командант копнене војске Украјине генерал Сирски о ситуацији код Купјанска и Бахмута (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Ovo je izjavio komandant kopnene vojske Oružanih snaga Ukrajine general-pukovnik Aleksandar Sirski.

Visoki ukrajinski vojni zvaničnik tvrdi da ruske trupe na Kupjanskom pravcu po svaku cenu pokušavaju da zauzmu Sinkovku, a zatim da obezbede uslove za dalje blokiranje Kupjanska. Oružane snage Rusije sve više koriste oklopna vozila i bespilotne letelice, naglasio je Sirski.

U pravcu Krasnolimanskog, Oružane snage Rusije aktivno napreduju u oblasti šume Serebrjanski, pokušavajući da prošire izbočinu kod Torskog i zauzmu selo Terni, probijajući se do reke Černi Žerebec. Osim toga, tvrdi ukrajinski general, na severskom pravcu Oružane snage Rusije su pojačale aktivnosti u oblasti Spornog i Belogorovke, pokušavajući da napreduju ka Seversku.

Artjomovski pravac takođe ostaje prioritet za ruske trupe. Ovde se ofanziva izvodi na Bogdanovku, a u oblastima Andrejevke, Kleščejevke, Kurdjumovke ruska vojska pokušava da povrati ranije izgubljene položaje prebacujući ovde dodatne snage.

Napomenimo da ovo nije prva izjava o problemima Oružanih snaga Ukrajine na frontu. Ranije je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužnij priznao mogućnost gubitka Avdejevke za 2-3 meseca, a komandant Tauridskog pravca, brigadni general Oleksandr Tarnavski, dao je sumornu prognozu da će situacija 2024. godine postati teža za ukrajinsku vojsku. Ove izjave se daju u pozadini razmatranja zakona o pooštravanju mobilizacije i jasnom porastu kontradiktornosti između civilnih vlasti i vojne komande.

(TV Front)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)